Weekend Terschelling, 11 + 12 september 2010
Vanwege het 60 jarig bestaan van de grasdrogerij gingen we in het weekend van 11 en 12 september met het hele personeel en eventuele aanhang naar Terschelling.
Zaterdagochtend om 7.00 uur vertrokken al we met de bus naar Harlingen. Na een uurtje kwamen we daar aan en waren we dus mooi op tijd voor de snelboot van 8.30 uur. De snelboot doet slechts 45 minuten over de tocht, terwijl het met de gewone veerboot wel 2 uur duurt.
Aangekomen op Terschelling konden we de bagage inleveren en gingen we eerst met zijn allen koffiedrinken (met een taartje erbij natuurlijk).
Daarna gingen we naar de fietsverhuur en gingen we met een begeleider een fietstocht maken.

De fietstocht werd onderbroken door een aantal stops: eerst maakten we een wandeling van een uur door bos en duinen onder leiding van een boswachter. Deze man was een gepensioneerde biologieleraar en wist, tot vervelens toe, alles te vertellen over paddenstoelen.
De 2e stop was voor de lunch in het gezellige plaatsje Midland. Toen de fiets weer op en op weg naar een cranberryboerderij. Cranberry's zijn een specialiteit van Terschelling. Bij deze boerderij kregen we een film te zien over Terschelling en de cranberry's en konden we drankjes proeven die van cranberry's gemaakt waren.
De volgende stop was het wrakkenmuseum. Rond de Waddeneilanden zijn in de loop der jaren heel wat schepen vergaan en duikers hebben daar heel veel spullen uitgehaald. Bovendien spoelt er natuurlijk ook heel veel aan. Een heleboel van deze spullen liggen dus in het wrakkenmuseum. Dit museum ligt tegenover de Appelhof, de beruchte jongerencamping.
Toen was het nog een kwartiertje fietsen (wel met tegenwind) naar het Westcordhotel Schylge, valkbij de haven van West-Terschelling.

Hier hadden we een paar uurtjes de tijd om even lekker op te frissen. Dat was ook wel nodig na een hele dag intensief bezig zijn. Ik genoot vooral van de heerlijk warme douche, want ik had thuis al een week geen warm water.
Om 19.00 uur begonnen we, na een aperitiefje aan de bar, aan een uitstekend viergangendiner. Tijdens dit diner, onderbroken door allerlei toespraken, werd er nog een werknemer gehuldigd die 25 jaar in dienst is.
Na het diner was het nog niet afgelopen, want om 21.30 uur stond de bus klaar om ons naar De Groene Weide te brengen.

De Groene Weide is het café van Hessel, de zingende kroegbaas. Het café bevindt zich in Hoorn, dus ik voelde me toch een beetje thuis.
Hessel gaf een geweldige show weg, hij speelde diverse bekende covers en natuurlijk zijn eigen hit 'Terug naar Terschelling'.
Zijn dochter Tess zong ook een aantal nummers van o.a. Janis Joplin, Fleetwood Mac en Anouk. Het café was afgeladen vol, dit schijnt in de zomer elke dag zo te zijn.
Tijdens het concert werd ook nog aandacht aan de grasdrogerij en speelde Hessel het ultieme motornummer 'Born to be wild' speciaal voor Wil Hartog.
Op een gegeven moment werd het grasdrogerijlied ook nog gezongen door een paar Hartogmedewerkers.
Na een gezellige avond met (te)veel drank zat de laatste groep Hartog-medewerkers om 01.45 uur in de bus naar het hotel. 1 persoon mocht de bus niet in omdat hij net zijn bier uitgespuugd had. Hij is later met de taxi gegaan.

Na een lekkere douche en een overheerlijk ontbijt heb ik de volgende ochtend nog een uur door het bos gefietst in een poging om wakker te worden.
Om 12.30 uur gingen we niet met de veerboot, maar met een omgebouwde vrachtboot weer op weg naar Harlingen. Deze boot hadden we voor ons zelf en we genoten hier van een prima lunch en we konden zelfs een groot deel van de Formule 1 race zien op een flatscreen.
Na 2 uurtjes varen kwamen we in Harlingen aan en uiteindelijk was ik om 16.30 uur weer thuis.
Einde van een geslaagd weekend met alleen maar mooi weer.