Snow Patrol, HMH, 31-05-2010

Slechts 2 dagen na Eric Clapton was het al weer tijd voor het concert van Snow Patrol in de Heineken Music Hal.
Hoewel Snow Patrol al sinds 1994 bestaat zijn ze pas sinds een paar jaar echt bekend. Gertjan, Pé en ik hadden ze vorig jaar gezien als voorprogramma van U2 en dat vonden we zo goed dat we geen moment twijfelden om kaarten te bestellen voor dit concert. Gelukkig kon ik bij toeval al in de presale kaarten bestellen, want de officiële voorverkoop duurde nog geen kwartier. Toen was alles uitverkocht. Ook een 2e concert was snel uitverkocht.
Gertjan haalde eerst Pé op en om 16.15 uur waren ze bij mij. 's Ochtends regende het nog, maar nu scheen de zon volop. Dat begon dus prima.
Zonder problemen kwamen we in Amsterdam aan. Als je maar zorgt dat je op tijd van huis gaat ontloop je de avondspits. We konden de auto zelfs in P6, onder de HMH, parkeren. Het was jaren geleden dat we daar konden staan.
Normaal gaan we eerst iets drinken in het Grolsch café, maar omdat we lekker buiten in het zonnetje wilden zitten gingen we naar het tegenover gelegen Jinso, loungebar & restaurant. Pé moest nog wel even een tijdje met kussens sjouwen, want die lagen binnen vanwege de regen, maar toen konden we heerlijk, in het zonnetje, relaxen op de loungebanken. We vielen wel een beetje uit de toon in onze spijkerbroeken, want het wemelde er van de nette pakken. Alle kantoorballen gaan na het werk ook even een drankje drinken, ondanks dat het gewoon maandag was.
Na een tijdje gezellig gezeten te hebben, mensen kijken is altijd leuk, kregen we honger. Pé ging bij Jinso binnen even de prijzen controleren en de patat met saté, een beetje het traditionele concertmenu in deze regio, kostte er zo'n 13 Euro. Dat was ongeveer hetzelfde als de normale prijs bij het Grolsch café. Normaal gesproken worden de prijzen alleen opgetrokken als er een concert in de Arena is.
Omdat het bij Jinso erg druk was besloten we om in het Grolsch café te gaan eten. We hadden net besteld toen we er, tot onze schrik, achter kwamen dat de saté € 19.50 kostte, wel de dure prijs dus. Maar we hadden al besteld en volgens Gertjan mag het wel wat kosten als je, zoals hij, maar 1x per jaar naar een concert gaat.
Al heel snel stonden de borden op tafel. Iets te snel, want de saté van Gertjan was koud en die van Pé lauw. Gertjan riep meteen de ober en met de nodige verontschuldigingen kregen ze een nieuw bord. Dat duurde echter even en omdat mijn saté prima was, was ik veel eerder klaar als zij.
Op een gegeven moment zagen we Huub van der Lubbe voorbij lopen. Pé ging gauw kijken waar hij heen ging en Huub ging dus ook naar Snow Patrol.
Na het eten gingen we ook de HMH in en na aankoop van het T-shirt voor mijn verzameling gingen we de zaal in. Het was 20.30 uur en Snow Patrol zou om 21.00 uur beginnen. Het voorprogramma was al afgelopen. Pé wilde kijken of we op de tribune konden zitten. Volgens mij kon dat nooit meer, het concert begon al bijna, iedereen was al binnen. Op de gang kwamen we Huub van der Lubbe, strak in het pak, opnieuw tegen. Hij was helemaal alleen, kennelijk is het eenzaam aan de top.
Tot mijn grote verbazing was er nog plek op het balkon en zaten we recht tegenover het podium. Prachtplekken dus.
Om 21.10 uur begon het concert. En het was een zeer goed concert. Minder bekende nummers werden afgewisseld met de grote hits, zoals Chasing cars, Shut your eyes en Just say yes. Het was een mix van uptempo en rustige nummers, begeleid door een mooie lichtshow. Er was nog een gastoptreden van Laura Jansen, die momenteel veel succes heeft met nummer Wicked world.
Na ruim een uur verliet de band het podium. Even later kwamen ze terug voor de toegift, die 4 nummers duurde. Tijdens de toegift waren er mooie animaties te zien op het videoscherm. Vreemd dat ze die animaties niet eerder lieten zien.
Al met al duurde het concert anderhalf uur. Wel een beetje kort, de oude rockbands spelen allemaal minimaal 2 uur.
Na afloop besloten we nog even een afzakkertje te halen op de drukbezochte afterparty.
Toen was het tijd om naar huis te gaan. Zonder problemen kwamen we de parkeergarage uit en nadat Gertjan nog wel een afslag gemist had (hij heeft een BMW en zo rijdt hij ook) waren we vlot weer in Hoorn.