The Eagles, Gelredome, 18-07-2009

Zaterdagmiddag 14.30 uur haalde ik Gerard op om naar het concert van The Eagles in het Gelredome in Arnhem te gaan.
Het was twijfelachtig weer met af en toe een bui, maar het was weekend, vakantietijd en bovendien bouwvak, dus we hadden een probleemloze autorit naar Arnhem. Slechts 1x een sanitaire stop en we kwamen sneller dan verwacht in Arnhem aan.
Langs de snelweg stonden borden "Parkeren Gelredome" en we besloten die te volgen. We kwamen echter ver van het Gelredome terecht. Van daaruit moest je met pendelbussen naar het stadion. Daar hadden we geen zin en we besloten naar het Gelredome zelf te rijden. We hadden echter geen idee waar we waren, maar gelukkig bood de Tomtom uitkomst. Hij bracht ons snel naar het stadion.
Daar konden we op het parkeerterein bij het stadion parkeren. Toen we daar echter stonden en de situatie eens bekeken hadden we geen idee hoe we daar ooit weer weg moesten komen. Alle auto's stonden geparkeerd naar een rijrichting waar het dood liep. Omdraaien was onmogelijk. Het zou dus wel een latertje worden.
Bij het Gelredome is geen horeca. Er is een McDonalds en er was een tent neergezet waar je eten en drinken kon halen. Bij beide was het echter behoorlijk druk. We liepen om het stadion heen om te kijken of er nog meer was. Dat was dus niet zo. We kochten eerst een T-shirt die we in de auto legden, die stond tenslotte vlakbij.
Daarna dronken we bij de tent een paar biertjes. Tussendoor kregen we nog een bui op ons kop, maar dat mocht de pret niet drukken.
Op een gegeven moment was het tijd om naar binnen te gaan. Daar een paar lekkere broodjes met kaas en ham gegeten, de hamburgertent was gesloten.
We hadden mooie plaatsen op de tribune niet ver van het podium. Om 19.30 uur begon het voorprogramma Paul Carrack. Hij speelde verrassend veel bekende nummers. Paul heeft in heel veel bands gezeten en meegespeeld met bijna alle groten der aarde. Met al die bands, o.a. Ace, Squeeze en Mike & the Mechanics heeft hij hits gescoord en die werden allemaal gespeeld. Perfect optreden!
Om 21.00 uur kwamen dan The Eagles. Ook dit was een geweldig optreden, waarbij het opvallend was dat de grootste hit 'Hotel California' al in het begin gespeeld werd. Bijna alle hits kwamen voorbij, ik miste alleen 'Tequila sunrise' en 'New kid in town'. Joe Walsh, aangekondigd als één van de beste gitaristen van deze en andere generaties, heeft een erg verlopen drankhoofd, maar speelt inderdaad nog als de beste. Hij is altijd de "rockfactor" geweest binnen The Eagles. In de blazerssectie speelde nog een Nederlander, wat bij het voorstellen voor veel gejuich zorgde.
Na de laatste toegift 'Desperado' was het afgelopen en we gingen rustig naar de auto. We konden tenslotte toch niet weg. Maar dat viel echter erg mee, de meeste mensen liepen de andere kant op richting de bussen en we waren één van de eersten bij de geparkeerde auto's. We zagen anderen over een stoep wegrijden en we besloten dat ook te doen. Binnen 10 minuten zaten we op de snelweg richting Utrecht. Dit hadden nooit gedacht en iets na 1.00 uur was ik thuis.
Einde van weer een mooi avondje. Op naar U2.