Krezip, HMH, 27-06-2009

Gerard en ik waren ooit een keer eerder met de trein naar de Heineken Music Hall geweest en dat was ons slecht bevallen. Veel wachten en het was ook erg koud toen.
Maar Gerard had uitgevonden dat er nu een rechtstreekse verbinding van Hoorn naar de Arena is, dus we hadden besloten om toch maar weer een keer met de trein te gaan. Binnen 50 minuten zouden we er zijn.
Ik ga bijna nooit met de trein en ik weet nu weer waarom.

Aangekomen op het station bleken er het hele weekend geen treinen tussen Hoorn en Zaandam te rijden, wegens werkzaamheden. Ik had geen zin om weer met de fiets naar huis te gaan en de auto te halen, dus we gingen toch maar met de trein. We moesten nu eerst naar Alkmaar, daar overstappen naar Amsterdam Centraal en dan naar de Arena.
In Alkmaar ging het vrij vlot, maar op Centraal niet. De eerstvolgende trein stopte niet bij de Arena, dus moesten we wachten: 20 minuten in een volle, snikhete trein. Maar uiteindelijk ging hij toch en een uur later dan gepland zaten we aan ons eerste biertje in het Grolsch café. Maar het was inmiddels al na 19.00 uur en om 20.00 uur begon het concert, dus we gingen snel wat eten. De (veel te dure, maar wel lekkere) saté met patat bij het Grolsch café zou te lang duren, dus we gingen naar de Febo. Bij het loket voor de patat stond echter een rij van een kilometer. Met het weinige kleingeld dat we hadden konden we allebei net een broodje hamburger uit de automaat halen, maar we hadden nog meer honger. Bij de naastgelegen broodjeszaak waren geen klanten, dus gingen we daarheen. Toen we aan kwamen lopen wilden ze net het rolluik dichtdoen. Maar gelukkig konden we nog een broodje krijgen.

Toen gauw naar binnenbij de HMH. Er liepen cameraploegen van BNN en TMF en 3FM zond rechtstreeks uit. In de hal aangekomen leek het redelijk koel. Dat viel dus mee. Maar toen iedereen binnen was werd het al gauw bloedheet.
Om 20.00 uur begon het voorprogramma, de band Gem. Nooit van gehoord, maar wel aardig. Ze speelden een beetje punk / new wave achtige jaren 80 muziek. Ze schijnen al 4 cd's gemaakt te hebben.
Daarna begon Krezip en dat was, zoals verwacht, zeer goed. Ze speelden ter nagedachtenis ook nog Billie Jean van Michael Jackson en verder natuurlijk alle hits. We hadden een mooi plekkie bij de bar en hoewel we niet helemaal de oudsten waren was het toch vooral jeugd wat er rondliep. De echte fans zongen alle nummers zonder problemen mee.

Ik had wel bedacht dat al die jongeren ook met de trein gekomen waren, dus het was zaak om meteen na afloop naar het station te gaan. Ik had mijn traditionele T-shirt al eerder gekocht, dus toen het laatste nummer geweest was gingen we snel weg. We hadden geen jassen mee, dus dat scheelde weer wachttijd bij de garderobe.
De trein richting Centraal ging vrij vlot en ook op Centraal ging het overstappen goed. We hadden de intercity naar Alkmaar, dus dat zou lekker snel gaan, want hij stopte bijna nergens. Maar tot onze verbazing stopte hij toch bij Castricum. De motor ging uit en daar stonden we dan.
Het bleek dat er iemand met een fiets op de rails liep. Die moest daar dus weg. Eerst moest de politie gebeld worden en die moesten hem zoeken en van de rails halen. Achter ons vormde zich een file van treinen. We hebben zeker een half uur stilgestaan en toen gingen we eindelijk weer verder.
We waren nog bang dat er geen treinen meer naar Hoorn zouden rijden, maar dat viel mee. Het hele treinschema was in de war en alles had vertraging.

Toen we in de trein naar Hoorn stapten kwamen we in een coupé terecht met allemaal lallende jongeren die naar Beach Break op het strand van Bloemendaal waren geweest. Ze waren vrij luidruchtig, maar gedroegen zich verder wel netjes.
In Hoorn aangekomen konden we amper de trein uitkomen, omdat het hele perron vol stond met Jan Smit-gangers die allemaal de trein in wilden.
Het enige voordeel deze dag was dat het droog bleef, terwijl het in grote delen van het land noodweer geweest was.
Snel de fiets zoeken en uiteindelijk was ik om 01.30 uur thuis.
Ik ben voorlopig weer even genezen van het reizen met de trein. Volgende keer pakken we de auto.