Golden Earring, 12-12-2009, Heineken Music Hall

Alweer het laatste concert van 2009. En we namen weer eens de gok om met de trein te gaan. Meestal gaat er wel wat mis bij onze treinreizen en volgens de krant was het de laatste dag dat er een rechtstreekse trein naar de Arena ging. Op zondag zou de nieuwe dienstregeling in gaan. Het was dus wel een beetje een gok.

Sjaak, Gerard, Marja en ik namen de trein van 15.50 uur en zonder problemen kwamen we bij de Arena Boulevard aan. Het was er gezellig druk, er was een schaatsbaan en kermis. Maar dat lieten we voor wat het was en we togen naar onze 'stamkroeg' het Grolsch café.
Daar hebben we weer een paar gezellige uurtjes doorgebracht. Mart kwam later, want hij moest nog werken. We werden wel een beetje gek van de Kerstvideoclip van Mariah Carey, die wel 100x (gelukkig zonder geluid) gedraaid werd.
Op een gegeven moment werd de menukaart vervangen door de evenementenkaart. Dit betekent dat er nog maar 3 gerechten te bestellen zijn die bovendien bijna 5 Euro duurder zijn dan op de gewone menukaart.

Daar trappen we uiteraard niet in en we gingen dus in de Heineken Hal wat eten. Na de nodige pizza, broodjes Unox en andere versnaperingen gingen we de hal in waar het, vooraf niet aangekondigde, voorprogramma inmiddels bezig was. Een aardig bandje dat naast eigen nummers ook nog Self sanctuary van The Cult speelde.
Om ongeveer 21.15 uur was het dan tijd voor the Golden Earring. Uiteraard kwamen er weer vele hits voorbij en ze speelden ook een paar minder bekende nummers.
Ondanks dat er een rookverbod in de Heineken Hall geldt waren er toch mensen die een sigaretje opstaken. Mart en Sjaak maakten zich hier ook schuldig aan, foei!

Na afloop duurde het even voor we de jassen weer hadden, want degene die voor mij stond bij de garderobe was een handschoen kwijt. Daarna gauw op naar het station, waar de trein naar Hoorn net vertrokken was.
Toen gingen we maar even terug naar het Grolsch café om naar het toilet te gaan en om warm te zitten.
Op het perron kwamen we mijn neef Edwin met zijn zoon Niels tegen. Zij waren ook naar Golden Earring geweest.
Omdat de trein aardig vol was besloten we om in de 1e klasse te gaan zitten. Gelukkig werden we niet betrapt door een conducteur en toen er in de 2e klasse plek vrij kwam zijn we daar gaan zitten. Mart, die de hele dag gewerkt had en de nodige biertjes had genuttigd, viel al snel in slaap.

Na een opnieuw probleemloze treinrit naderden we station Hoorn. Net op het moment dat ik zei dat ik voor het eerst zonder problemen met de trein gereisd had werd er omgeroepen dat door een technische storing de deuren niet open konden en dat iedereen moest blijven zitten.
Even later wemelde het van de politieagenten in de trein. De deur was dus niet stuk, ze zochten gewoon iemand. Gelukkig duurde dit oponthoud maar een paar minuten en 'Taxi Pronk' bracht me veilig thuis.

Einde van weer een mooi concertjaar. Kijken wat 2010 ons weer brengt.