The Moody Blues, HMH, 15-10-2008

Gister was het tijd voor het concert van the Moody Blues in de Heineken Music Hal. Om 15.00 uur kwam Gerard me ophalen zodat we voor de files Amsterdam konden bereiken. Dat lukte en we stapten mooi op tijd het Grolsch café binnen. Daar was het nog heel rustig, we waren bijna de enigen.
Maar een uur later zat het bijna vol en was het aantal personeelsleden uitgebreid van 2 tot zeker een stuk of 10.
Na een tijdje gezellig gezeten te hebben gingen we rond 18.30 uur richting Heineken Hal om daar wat te eten. Langs de kaartcontrole en de jassen ingeleverd en toen bleek dat je niet meer kan eten in de Heineken Hal. Dus moesten we weer naar buiten, eerst ticket weer uitscannen, en toen naar de Febo. Even gauw een paar hamburgers naar binnen proppen.
Daarna de zaal in, we zaten precies in het midden, op de stoel nauwkeurig. Ik kreeg een sms van Marijke over de tussenstand van Noorwegen-Nederland, ik vertelde het aan Gerard, maar die wilde het niet weten, want hij nam de wedstrijd op.
Het concert begon om 20.00 uur en het was weer perfect. Deze oude mannen zijn het nog niet verleerd. Bijna alle hits kwamen voorbij en klonken zeer eigentijds, mede dankzij de rest van de band en met name de jonge zangeres cq dwarsfluitiste cq gitariste enz.
Na een klein uurtje was het pauze. Gerard ging naar de wc en hoorde daar de einduitslag van het voetbal. Die had ik inmiddels per sms gehad en tevens het bericht dat Pé de pot had gewonnen. De pot is dus weer in Hoorn gevallen, terwijl we er niet eens waren. Zo gaat het goed.
Na mijn gebruikelijke T-shirt gekocht te hebben gingen we de zaal weer in voor het 2e deel van het concert. O.a. Nights in white satin, Question en de toegift Ride my see saw werden gespeeld. Mijn persoonlijke favoriet Tuesday afternoon was voor de pauze al geweest.
Na afloop waren we vrij vlot weg uit P5 en om 23.30 uur stapte ik mijn bed in.
Einde van weer een mooi daggie.