Rod Stewart, Ahoy, 14-10-2007

Gisteravond naar Rod Stewart geweest in Ahoy. Geweldig concert, weer een ouwe rocker die het nog steeds kan. Hij loopt zelfs nog te voetballen op het podium. Hij had een paar keer een mooi eerbetoon aan Celtic. Het podium was in Celtic-kleuren en diverse mensen in het publiek hadden een Celtic-shirt aan. De drummer had een Oranjeshirt van Van Nistelrooij op zijn drumstel liggen.
Voor het concert zaten we nog even in het Ahoy-café. Naast me zat een Amsterdams wijf, die aan een ander Amsterdams stel haar hele levensverhaal vertelde. Ik kon mooi meegenieten, want ze praatte niet zachtjes. Ze kwam uit een a-sociaal gezin en was moeilijk opvoedbaar. Ze was jarenlang hoer geweest op de Oudezijds. Daar leerde ze Zwarte Joop kennen, een beruchte Amsterdamse crimineel, o.a. eigenaar van Casa Roso. Daar heeft ze een relatie mee gehad en daar was ze nogal trots op. Joop is allang dood, maar ze is er denk ik niet slechter van geworden. Ze woont buiten Amsterdam in een boerderij. Raar wijf.
Op de heenweg hebben we nog een ongeluk gezien. We kwamen de Beneluxtunnel uit en zagen allemaal troep op de weg liggen. Ook stonden diverse auto's stil met de alarmlichten aan. Het is een 5-baansweg, op de rechterbaan lag een motor op zijn kant te roken. Ik zag de berijder helemaal op linkerbaan naar de vangrail strompelen. Je weet natuurlijk nooit hoe het is met hem, maar volgens mij heeft hij veel geluk gehad. Er had zomaar iemand over hem heen kunnen rijden.
We waren binnen recordtijd weg uit Ahoy. We hadden de auto heel tactisch neergezet en waren voor de drukte weg.