Arrow Rock Festival, Biddinghuizen, 30-06-2007

Om 14.00 vertrokken Jack en ik naar het Arrow Festival in bij Walibi.
Vanuit Noord-Holland is Biddinghuizen lekker dichtbij vergeleken met Lichtevoorde (wat een end weg vorig jaar).
Je kan vanaf 2 kanten naar het terrein, Elburg of Harderwijk. We kozen voor Elburg, omdat we er vanuit gingen dat veel mensen vanaf de snelweg via Harderwijk zouden gaan. De gok bleek goed, want hoewel er een lange rij richting het festival ging waren we er vrij snel. Maar toen moesten we nog parkeren en dat was een klein drama. Omdat we vrij laat waren was alles al aardig vol. We werden na lang wachten een parkeerplaats opgestuurd die vol was. Je kon de auto alleen nog maar in de berm parkeren, maar dat vonden we niks. Dan hadden we terug een probleem, omdat we dan eerst de auto zouden moeten keren. We reden dus verder, buiten de omheining om, naar een andere parkeerplaats. Gelukkig zagen we nog een plekje, dus onder het lint door en parkeren.

Toen we op het terrein kwamen was Roger Hodgson net begonnen. Daar had ik me erg op verheugd, maar we vonden het tegenvallen. Natuurlijk, de muziek is goed, maar Roger was slecht bij stem (zei hij zelf ook), de geluidsinstallatie was zeer slecht (misschien niet als je helemaal vooraan stond) en ik vond een kleine bezetting, 2 man, meer iets voor in een theater en niet voor een festival. Maar misschien waren mijn verwachtingen wel te groot. Ik hoopte op een concert zoals Supertramp live in Paris.

Doordat er 3 podiums zijn en dus overlappingen, moet je kiezen tussen optredens. Het was dus The Scorpions of Steve Vai. The Scorpions? Duitse jaren 80 rockers? We kozen dus voor Steve Vai. Het enige dat ik wist was dat het een gitarist is. Nou, dat klopt. Het is een waanzinnige gitarist en hij gaf samen met zijn geweldige band een supershow weg in de tent. Het geluid was hier perfect.

Toen nog een heel klein stukje Europe gezien, maar dat was te kort om er een oordeel over te vellen. Ik moest ook nog mijn gebruikelijke T-shirt kopen. Bij de T-shirtstand vroegen ze voor de Arrow-shirts 20 Euro. Van vorig jaar wist ik nog dat ze bij de stand van Arrow zelf iets goedkoper waren. En jawel, meteen om de hoek waren dezelfde shirts slechts 7,50.

Na een vreselijk slechte hamburger, hierbij vergeleken is McDonalds een toptent, moesten we weer kiezen: Toto of The Australian Pink Floyd Project. Ik heb Toto nog nooit live gezien, maar aangezien we beiden ook Pink Floyd fan zijn kozen we toch voor deze coverband. Ik had al wat goede berichten gelezen, maar het overtrof alle verwachtingen. Ik vond het soms beter dan Pink Floyd, maar dat mag je natuurlijk nooit zeggen. Dat deed Jack wel, hij dacht er hetzelfde over. Geweldig concert en het publiek ging helemaal UIT ZIJN DAK in de tent.
Toen hoopten we nog een stukje Toto te zien, maar omdat het programma in de tent uitgelopen was, was het helaas al afgelopen.

Na een kwartiertje wachten begon Aerosmith en dat was gewoon goed. Ik had ze al een keer gezien op Rock Torhout. Een topband met zoveel herkenbare hits doet het altijd goed.

En toen was het tijd om naar huis te gaan, eerst de auto zoeken en toen begon het wachten. Er reed helemaal niks, geen beweging te zien. Verschillende mensen gingen buiten de omheining om, zoals wij gekomen waren. Uiteindelijk besloten we dat ook maar te doen en uiteindelijk waren we een uur na het concert al op weg naar huis.
Mede dankzij het feit dat het droog gebleven is weer een geweldige concertdag.


Genesis, Arena, 01-07-2007

Na een vermoeiende zaterdag met Jack op het Arrow Festival was het nu de beurt aan Genesis. Samen met Gerard vertrok ik om 15.00 uur richting Amsterdam Arena.
Toen we aankwamen bleek onze vaste parkeergarage P6 vol te zijn. We stonden nu in P5, onder Villa Arena.

Het was al erg druk rond de Arena, maar het was dan ook schitterend weer. Alle terrassen zaten vol. Wij besloten om naar onze vaste stek te gaan, het Grolsch café naast de Pathé bioscoop. Daar viel de drukte gelukkig mee en we konden zelfs aan de bar zitten.
Na een paar gezellige uurtjes wilden we buiten wat gaan eten. In het Grolsch café serveren ze tijdens grote evenementen alleen patat met saté voor de belachelijke prijs van € 15.75.
Bij onze vaste patatzaak stond echter een rij van ongeveer 1 kilometer en ook bij de Hot Dog kraampjes was het topdrukte dus besloten we om in de Arena maar wat te halen.

Na een paar gloeiend hete broodjes kroket gingen we naar onze plaatsen. Het was bloedheet in de Arena en tijdens het concert werden diverse mensen afgevoerd door de EHBO.
Het concert begon ruim een uur later dan op het ticket vermeld, ze speelden meer dan 2 uur.
En het was een schitterend concert. Veel jaren 70 albumnummers afgewisseld met de bekende hits.
We zaten in de 2e ring en ik hield mijn hart vast voor het geluid, maar dat was perfect! Het kan dus wel.
Na het concert waren we vrij vlot in de parkeergarage, waar het nog rustig was, en binnen 10 minuten reden we op de snelweg.
Einde van een mooi weekend.